TEAM SPREKERS/VOORGANGERS

Annet Bröker

Annet Bröker

Spreker

Bij intense levensmomenten luister ik met aandacht naar u. Het is een meerwaarde er echt voor iemand te kunnen zijn. En dat kan zijn bij groot verdriet maar zeker ook op andere momenten die er toe doen. Ik luister naar uw wensen en uw verhaal en ondersteun u met oprechte aandacht bij het samenstellen van de uitvaart.
Maar ook in tijden dat u met iemand van gedachten wilt wisselen over uw leven, er behoefte is aan troost of wanneer u het verhaal over uw leven wilt vertellen kom ik graag naast u zitten.
Ieder mens is uniek en ik ga graag met u op zoek naar de zin die uw leven betekenis geeft.


Egbert de Lint

Egbert de Lint

Voorganger

Het overlijden van een dierbare brengt vaak naar boven wat in het leven werkelijk van waarde is. Nabestaanden kunnen goed aangeven hoe de persoon in het leven heeft gestaan en wat de persoon betekend heeft voor henzelf. Vaak komen zij met mooie, integere, aangrijpende, humoristische, troostende en bemoedigende verhalen over de overledene. Soms ook met pijnlijke en verdrietige verhalen. Een overlijden roept zoveel op. Ik vind het een voorrecht om de nabestaanden te begeleiden in het vorm en inhoud geven aan een waardig, mooi en passend afscheid.
Ik heb een protestantse achtergrond, maar ben eveneens vertrouwd met algemene uitvaarten.


Ron Hopman

Ron Hopman

Voorganger

In mijn vak als geestelijk verzorger heb ik mijn kennis over religies, milieus, leefstijlen en vooral over hoe mensen omgaan met ziekte en naderend overlijden verdiept. Ook heb ik veel mensen mogen begeleiden bij en na de uitvaart van hun naaste. Ik heb een rooms-katholieke achtergrond, maar ik ben eveneens vertrouwd met de protestantse wereld. Ik heb ook uitvaarten begeleid van mensen die niet nadrukkelijk tot een bepaalde geloofsrichting behoren.
Meedoen met MomenTaal doet mij collega’s ontmoeten en met hen samen de kwaliteit van dit werk verdiepen en verbeteren. Ik wil ook vanuit die kennis graag dienstbaar zijn aan nabestaanden en met hen samen vorm en inhoud geven aan uitvaart van hun naaste.


Pieter Terpstra

Pieter Terpstra

Voorganger

Als het leven zijn vanzelfsprekendheid verliest, help ik graag woorden te vinden.

Gelukkig hoef je niet iedere dag stil te staan bij de vraag wat leven is en wat het met je doet. Want het zijn geen simpele vragen. Maar soms zijn er ineens van die momenten waarop alles even anders is: momenten van ingrijpend geluk of verdriet. Wat zo vanzelf sprak, doet dat niet meer. Dan kan het goed zijn om met iemand anders te kijken naar wat er gebeurt. Om woorden, verhalen of symbolen te vinden die verder kunnen helpen. Ik ben je dan graag van dienst. In de eerste plaats door te luisteren naar wat je zelf zegt en naar wat er in jou/jullie gebeurt. Op die manier kan ik helpen om stem en vorm te geven aan dat moment. In mijn werk als dominee heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen en groepen binnen en buiten de kerk.