BIJ HUWELIJK

'Voor wie ik liefheb, wil ik heten
Noem mij, bevestig mijn bestaan'
Neeltje Maria Min

Uw besluit
Zelfstandig en samen. Twee mensen sluiten een verbond. Dat hadden ze al eerder gedaan. De liefde is ons allemaal in onze zelfstandigheid te snel af. Maar dan komt het moment dat je het samen aan anderen wilt laten weten. In het openbaar een moment van verdieping dat je wilt delen met anderen. Twee mensen beginnen aan een nieuwe fase in hun leven. Ze nemen afscheid van wat was en kijken terug op wie en wat hen heeft gevormd.

Betekenis geven aan uw huwelijk
Dit is vanouds het ritueel van het huwelijk. Maar na een vaste, overgeleverde vorm waarin de eeuwenoude kerk een grote rol speelde, is er nu veel vrijheid gekomen. Het gaat om het vieren en verdiepen van wat het is om samen te zijn. Om samen naar een horizon toe te leven, in goede en kwade dagen, met veel of met weinig, gezond of ziek. De rite van de huwelijksviering is een bevestiging van de liefde tussen twee mensen. Tegelijkertijd is het doorgaans het einde van de levensfase van verkennen en experimenteren. Het is het sleutelmoment waarop je stilstaat bij wie jij bent voor jezelf en in de ogen van de ander bent. Je laat anderen delen in de vreugde van de liefde en evengoed, zeker als je beiden al het nodige hebt meegemaakt, hoe je omgaat met wat anders is gegaan dan je had gehoopt.

Herbevestigen van uw huwelijk
Ook is het mogelijk om jullie huwelijk opnieuw bevestigen. Je bent al jarenlang samen. Er is het nodige gebeurd. En dan zijn er 25, 30 of 40 jaren voorbijgegaan. Dat wil je vieren. Met gezinsleden, familie en de allerbeste vrienden. Om alle jaren van lief en leed nog eens de revue te laten passeren en opnieuw en misschien wel dieper dan voorheen ‘ja’ tegen elkaar te zeggen. Dankbaarheid. Maar ook weemoed. Hoe geef je dat vorm? Welke woorden zullen er dan gesproken worden? Ook hierover kunt u met iemand van MomenTaal  overleggen.

'Liefde en het besef van liefde,
daartussen bouwen mensen
een warmende woonplaats'
Ellen Warmond

Kosten
Voorbereiding en verzorgen van een huwelijksceremonie € 495,-

  • Uitgebreid voorbereidend gesprek
  • Opstellen van de toespraak/ vormgeven van ceremonie
  • Afstemming van toespraak/ ceremonie
  • Spreken tijdens de ceremonie
  • Contact na afloop

Extra mogelijkheden

  • Maken programmaboekje/liturgie € 75,-  exclusief drukkosten
  • Een blijvend aandenken, zoals bijvoorbeeld een herinneringskaartje € 75,- exclusief drukkosten

Reiskosten buiten een straal van 20 km € 0,20 per km.