BIJ GEBOORTE

'Geboren worden is de wereld cadeau krijgen'

Een kind, lang verwacht, is een nieuw mens. Alle reden om hem of haar speciaal te verwelkomen. Feest in huis. Een bijzondere sfeer. Familie en vrienden, buurkinderen, ze laten van zich horen of komen! Beschuit met muisjes. Kaartjes, kleertjes en knuffels. Roze of blauw.

Maar er gebeurt nog iets. Twee mensen worden ouders. Een nieuwe fase in hun leven begint. Nog meer zal het aankomen op het gezin, waarin mensen elkaar bescherming bieden. De grote mensen dragen verantwoordelijkheid voor elkaar en de pasgeborene. Die kleine mens gaat gevoed en opgevoed worden. Vooral dat laatste vergt bezinning. Wie ben je als volwassene, vader of moeder? Waaruit leef je, wat wil je delen, wat krijgt die groter wordende kleine van ouders en ouderen mee? En zo is een geboorte een nieuw begin. 

Verdieping van het geboortefeest
Een geboorte is een mooie reden voor een feest. Hoe ziet de invulling van het geboorte-feest eruit? Wordt het kind plechtig verwelkomd? Worden de ouders toegesproken? Houdt iemand een verhaal over het leven? 

Je kind kostbaar verklaren
Bij een ritueel kunt u denken aan dopen, daarnaast zijn er ook andere symbolen en rituelen die vorm kunnen geven aan een bijeenkomst om het pasgeboren kindje in te bedden in een veilige, stevige en liefdevolle omgeving. 

Wilt u een geboortefeest organiseren? Neem dan contact op met MomenTaal om de mogelijkheden te bespreken.

Kosten
Voorbereiding en verzorgen van de geboorteceremonie € 495,-

  • Uitgebreid voorbereidend gesprek
  • Opstellen van de toespraak/ vormgeven van ceremonie 
  • Afstemming van toespraak/ ceremonie 
  • Spreken tijdens de ceremonie
  • Contact na afloop

Extra mogelijkheden​​

  • Maken programmaboekje/liturgie € 75,-  exclusief drukkosten
  • Een blijvend aandenken, zoals een herinneringskaartje € 75,- exclusief drukkosten

Reiskosten buiten een straal van 20 km € 0,20 per km.