ERVARINGEN

 • Graag wil ik, mede namens mijn familie, naar aanleiding van de afscheidsbijeenkomst voor mijn moeder, U nogmaals hartelijk bedanken voor de wijze waarop U dit samenzijn hebt vormgegeven. De manier waarop U in Uw overweging hebt stilgestaan bij het leven en de betekenis van onze moeder was ons een grote steun. Ikzelf heb grote bewondering voor Uw vermogen om, na een gesprek iemand, die U niet gekend hebt zo treffend en liefdevol te memoreren. Nogmaals onze hartelijke dank

  Willemijn
 • Wij hebben allen een hele mooie herinnering aan het afscheid van mijn moeder. Waarvoor we je zeker willen bedanken en wat we als heel prettig ervaren hebben, is dat jouw rol als dominee zo is geweest dat je bescheiden was, daar waar gepast, en ons als familie precies die ruimte hebt gegeven, die wij nodig hadden. En daar waar jij jouw rol op je nam, heel mooi de juiste dingen wist te zeggen. Eer deed aan ons allen, maar zeker ook aan mijn moeder. Klasse en bedankt! Enkele kleinkinderen hebben ook benoemd dat ze het zo mooi vonden, hoe jij voor de dienst een kort woordje ter verduidelijking hield. Ook dit is door ons allen zeer op prijs gesteld

  Liesbeth de Leur en familie
 • Dank voor je mooie woorden en de ondersteuning. Het afscheid heeft mij zeker geholpen met het verwerkingsproces. Ik merkte nu pas hoe diep zij in mij zat en zit. Het was een lief en bijzonder mens en zij blijft voor altijd in mijn gedachten.

  Otto - vriend en buurman van de familie
 • Ik wil je heel erg bedanken voor de mooie, warme en waardige manier waarop je woensdag papa's afscheidsdienst hebt verzorgd. Het is knap en mooi hoe je papa in woorden hebt gevat na slechts één gesprek met ons. Dwars door het intense verdriet op een heel heftige dag, voelde ik ook de warmte en de liefde. Dwars door de tranen was er zon, niet alleen aan de hemel maar ook in mij. Ik heb heel veel complimenten gehad voor de manier waarop je de dienst leidde, die ik je hierbij graag doorgeef, zowel van mensen die zelf katholiek zijn als van anderen. Het was eenvoudig en warm, vol liefde. Je deed het met een ontzettende openheid, die papa graag zou hebben gezien. Nu, omsloten door Gods liefde, is hij bij ons maar dan op een andere manier dan eerst. Het verdriet is diep en zal er nog lang zijn, maar het mooie afscheid geeft ons ook troost. Dank, veel dank.

  Zoon van overledene
 • De samenwerking met MomenTaal zorgt op zorgvuldige wijze voor de ‘juiste man/vrouw op de juiste plaats’ . MomenTaal neemt ons als uitvaartleiders werk uit handen. Dat scheelt ons een boel tijd en dat is heel prettig. De contacten worden snel en makkelijk gelegd. MomenTaal is goed bereikbaar. De telefoon wordt eigenlijk altijd meteen opgenomen, of er wordt snel teruggebeld. De regie is altijd in handen van de uitvaartleider. Uiteraard wél in onderlinge samenspel tussen de familie en de MomenTaal medewerker. De inhoud van de plechtigheid is uiteraard geheel voor verantwoording van de MomenTaal voorganger. Daar bemoeien onze uitvaartleiders zich niet mee. De logistiek, met name het tijdsverloop in de aula, is altijd de verantwoordelijkheid van de uitvaartleider. De inzet en het aantal uren van de voorganger én de geleverde kwaliteit, is de prijs zeer verklaar- en verdedigbaar. En in bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer alleen de zegen en een enkele eenvoudige rituele handeling is gewenst, kan MomenTaal ook prijstechnisch maatwerk leveren. De zakelijke afhandeling loopt ‘gesmeerd’. De kwaliteit van de voorgangers en ritueelbegeleiders van MomenTaal is hoog. Zij verstaan hun vak. Ze geven de nabestaanden de aandacht en warmte die zo nodig is. Kortom, de samenwerking met MomenTaal medewerkers verloopt in goede harmonie.

  Ingrid Raspoort, Uitvaartcentrum Haarlem
 • Wij willen je, ook en vooral namens mijn moeder, mijn broer en zijn vrouw heel hartelijk bedanken voor jouw warme begeleiding van papa's uitvaart. We hebben een fijne herinnering aan jouw toespraak, die wij als zeer troostend hebben ervaren. We kijken dankbaar terug op een uitvaart die in de geest van zijn persoonlijkheid was, dat heeft ons allen goed gedaan.

  Peter
 • "Namens de familie wil ik je hartelijk danken voor de mooie dienst van vandaag. Het was duidelijk dat je het met aandacht had voorbereid en de selectie van de Bijbelteksten was helemaal van toepassing op de situatie en de persoon. Het heeft ons als nabestaanden erg goed gedaan."

  Zoon van de overledene
 • Na alle drukte, heb ik vandaag voor het eerst een LEGE dag. Ik heb nu de rust en tijd om je te bedanken voor het mooie afscheid wat je hebt verzorgd. Ik heb veel reacties gekregen, dat de dienst prachtig was en hoe mooi je je overweging had verweven met de uitgekozen lezing. Heel bijzonder! Ik had je al bij ons afscheid gezegd dat ik heel blij ben hoe je de uitvaart hebt gedaan. Maar ik denk dat je het fijn vindt om te lezen, dat ook alle aanwezigen vonden dat je zo mooi en rustig hebt gesproken.

  Greet
 • Graag wil ik MomenTaal bedanken. De dag van de uitvaart van mijn vader was ik erg nerveus. Bang dat er door mijn emoties misschien tijdens de uitvaart iets niet goed zou gaan. Maar ook bezorgd omdat Clementine de dienst van mijn vader zou doen maar mijn vader helemaal niet kende. Mijn vader is altijd een lieve, zorgzame en vrolijke man geweest. Dus hoopte ik dat dit tijdens de dienst ook zo over zou komen. Het gesprek vooraf met Clementine bracht een bepaalde rust in mij. Ze gaf mij het vertrouwen dat alles goed zou komen. De uitvaart is helemaal goed gegaan, het kon niet beter. Iedereen vond de dienst en de gesproken woorden heel erg mooi. Ook al kende Clementine mijn vader niet toch kon ze heel goed onder woorden brengen en weergeven hoe mijn vader is geweest. Mijn 2 honden waar mijn vader altijd zo gek op was mochten hem begeleiden naar zijn graf. In mijn beleving was mijn vader bij ons en ik weet zeker dat hij het ook prachtig vond. Zoals de uitvaart gegaan is, zo had hij het ook graag gehad en dat geeft mij een heel fijn gevoel.

  Angelika
 • Namens de familie wil ik je hartelijk danken voor de mooie dienst van vandaag. Het was duidelijk dat je het met aandacht had voorbereid en de selectie van de Bijbelteksten was helemaal van toepassing op de situatie en de persoon. Het heeft ons als nabestaanden erg goed gedaan.

  Zoon van overledene